Nieuws

IKK-goedgekeurde scholing BabyWijs

IKK-goedgekeurde scholing BabyWijs

Leerdoelen bij de IKK-goedgekeurde scholing BabyWijs professionele babyopvang behaald. (IKK staat voor Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang) Een verdieping op de eerder behaalde VVE certificaat, Voorschoolse educatie inzicht, gevolgd bij KIKI Training & Coaching.

Coco kan het!

Coco kan het!

Prentenboek van het jaar 2021 (Januari nationale voorleesdagen), prachtig boek met humorvolle illustraties. Coco is een kleine vogel die haar nest verlaten moet, maar dan moet je kunnen vliegen en ze weet niet hoe dat moet. Het liedje dat erbij hoort vonden de kindjes super leuk! Er is heel wat gefladderd. 🙂

Online event

Online event

Zaterdag 31 oktober online event gevolgd, georganiseerd door pedagoog Anja Schoolderman. Webminar: Natuurlijke kinderopvang, Ouders zien in al hun mogelijkheden en onmogelijkheden en Persoonlijk groeien door vertrouwen en succes te zien in jezelf. Interactief en inspirerend!

Lekker springen

Lekker springen

Uitleven op de springmatras of springen van steen naar steen op de rivierstenen. De kinderen kunnen hun energie kwijt! Bovendien versterkt de springmatras de spieren, botten en het evenwichtsgevoel. Huppelen, gevoel voor ruimte, coördinatie en waarneming worden met de rivierstenen op speelse wijze getraind. Mooie aanwinst voor de winter.

December 2019

December 2019

Sinterklaas heeft de kinderen verwend met een cadeautje en de opvang ook met een houten theeservies inclusief theezakjes en allerlei ijsjes, ook van hout. Samen met de ouders hebben we 2019 afgesloten met een hapje en drankje. Een geslaagde avond, zeker voor herhaling vatbaar.

Filmpje toegevoegd

Filmpje toegevoegd

Met hulp van Jesmer IJntema van JL Films staat er nu een filmpje op mijn website. Een ochtend in de opvang, gemaakt in de zomer. Ook in de andere seizoenen gaan we elke dag naar buiten.

Nysa vakdag

Nysa vakdag

Naar de Nysa vakinspiratiedag (belangenvereniging gastouders) geweest. Een gezellige- en leerzame dag. Ik heb andere gastouders ontmoet en2 Workshops bezocht: Achter het gedrag kijken en Een stevige basis in samenspel.Tevreden naar huis met ook wat nieuwe aankopen: het kinderboek Het kleurenmonster (over emoties) en het speelgoed Tangle (sensorisch) en Bilibo (fantasie en motoriek).

Baby- en kindergebaren

Baby- en kindergebaren

Juni 2019 de basiscursus baby- en kindergebaren afgerond.O.a. tijdens het zingen van liedjes pas ik het toe. De kinderen zijn enthousiast en willen de gebaren graag meedoen.De interactie is groot en dat vind ik zeer waardevol!